Stødbånd er geniale tillæg til enhver selskabsleg – men kongen over dem alle er stødfodbold.
Navnet giver lidt sig selv, men der er stadig flere ting, i skal tage stilling til, inden i strammer et bånd om armen og løber ud på banen. Derfor har vi samlet nogle tips og fif til, hvordan i får organiseret den sjoveste, mest chokerende omgang fodbold i jeres liv.
Hvis i ikke er så meget til fodbold, kan stødbåndene også bruges i mange andre sjove selskabslege. Det er ovenikøbet mange af de samme hensyn og tanker, i skal gøre jer først. Så hvis i er til fest og hellere vil tage det lidt med ro indendørs, er der intet, der forhindrer jer i et stød-quizshow eller et par omgange beer-pong med stød i.
Har i brug for et stødbånd? Så kan i finde de bedste og sikreste stødbånd lige her hos Alabazar.
DET SKAL DU BRUGE TIL STØDFODBOLD
-
En fodbold
-
En fodboldbane (eller fire trøjer, der kan fungere som målstolper)
-
Stødbånd til hver spiller (Eller kun gommen, hvis det er en polterabend)
-
Fjernbetjening/fjernbetjeninger
-
To villige hold
I kan passende hente inspiration fra Golden Goal, hvor sportskommentatorer fra det svensk TV2 og Viasat konkurrerede mod hinanden.
REGLER FOR STØDFODBOLD
Reglerne for stødfodbold er stort set de samme som almindelig fodbold. To hold konkurrerer om at score flest mål i et fastbestemt tidsrum.
Forskellen med almindelig fodbold og stødfodbold er imidlertid, at
1. spillerne kan få stød under kampen,
2. kampene er kortere og
3. banen er ofte lidt mindre.
Kampene er ofte kortere alene af den årsag, at spillerne hurtigere bliver trætte (pga. stød) og ofte er lidt mere nervøse end sædvanlig. Banen er mindre af samme årsag. Men hvis i har lejet en hel fodboldhal, kan i også sagtens det. Vores stødbånd og fjernbetjening har en rækkevidde på omkring 300 m.
HVORNÅR FÅR MAN STØD?
Inden kampen går i gang, skal i også bestemme, hvornår man kan få stød under kampen. Handler det om at være retfærdige og kun give stød ved fejl eller som straf? Skal det være tilfældigt? Eller skal folk bare have stød, når det er allermest morsomt?
I skal også fastlægge niveauet for stødene. Vores stødbånd kan indstilles fra 1 til 100. Det giver jer en masse variation, hvis i for eksempel gerne vil give et lille stød for at være off-side, eller et stort stød, hvis nogen er blevet lige lovligt kække.
HVEM BESTEMMER?
Når du spiller stødfodbold, skal i beslutte præcis, hvordan i har lyst til at administrere stødene. Det bestemmer i frit selv.
Hvis i holder polterabend og gerne vil drille gommen lidt, kan i for eksempel nøjes med bare et enkelt stødbånd. Hvis i derimod hellere vil “hæfte solidarisk” med hinanden, giver det god mening at udstyre alle med et bånd. Så går ingen fri for spændingen.
I skal også tænke over, hvem der skal have kontrol over stødbåndene. Skal det være en upartisk dommer, en tilskuer eller en udvalgt spiller på hvert hold?
Med vores stødbånd kan du koble et ubegrænset antal på én fjernbetjening. Det betyder, at i selv kan bestemme, hvorvidt stødet skal ramme alle spiller samtidigt, kun det ene hold, eller endda kun den enkelte spiller.
SIKKERHED
Hos Alabazar har vi de originale patenterede stødbånd fra Ecare Electronics. De har både CE- og R&TTE-certificering. Det sikrer, at stødbåndene overordnet set ikke er sundhedsskadelige.
Hvis deltagerne har hjerteproblemer eller en pacemaker, kan det dog ikke anbefales, at i spiller stødfodbold. Vær altid opmærksom på folks helbred og accept, inden i går igang.
På trods af navnet (ofte kaldet stødhalsbånd) anbefaler vi også, at i sætter stødbåndet om benet eller armen på hver enkelt deltager.
Vi anbefaler også, at personen med fjernbetjeningen lige prøver stødbåndet af på sig selv først. Så har han en meget bedre forståelse for, hvor meget stød man får, hvis niveauet er sat til 100, 50 eller 10.
God fornøjelse!